dunsaluns

Senaste inläggen

Av dunsaluns - 20 december 2019 06:40

Jag kunde låna brorsans häst ibland förut. Hon var så lugn och snäll, men nu har han sålt henne.

ANNONS
Av dunsaluns - 18 december 2019 22:50

Jag ser att du vet, så jag frågar:
Jag frågar dig om världsalltets varande, om tingens värde och vår stund på jorden - allt i en fråga, ty det finns bara ett svar.
Du svarar men jag kan inte lyssna. Jag har tappat svaret som gåtan döljer. Däri finns sanningen och alltings intet..

ANNONS
Av dunsaluns - 18 december 2019 00:16

Idag är jag nöjd. Bl.a så rörde jag ihop getmjölkstvål. Den här gången hade jag i lite lavendel, ringblomma och blåklint som vi odlade i somras. De hänger på tork i små buketter där nere. Man borde väl sätta dem i en burk..
Jag hade i lokal honung och bivax också. Nu har jag äntligen hittat en som säljer finaste bivax från sina egna bin. Tänk, då bor han ju bara några kilometer från mej också. Så tur! Så nu kan jag koka mer tvål om jag skulle få för mej.. en sån här sats räcker minst ett år för oss, så det är ju ingen brådska ändå..
Ikväll kokade jag lite te av ringblomma och rölleka. Har aldrig druckit det förut, men det ska nog vara bra för mig nu..
Det är alltid en fördel att ha läst ayurveda. Det finns ingen mirakelkur som är bra för alla, eller ens alltid är bra för en. När man ska balansera doshorna måste man ta hänsyn till person, dagsform och yttre påverkan.. Jag tycker om mycket, det gör mig glad..

Av dunsaluns - 17 december 2019 07:04

Om man inte får va me killarna. Kan man ta ett brunt fårskinn och gå upp och skrämma dom. -Jag ska va en bäver-...
Jag gjorde en ansiktsmålning och tuperade håret..

Av dunsaluns - 15 december 2019 12:20

Förra helgen var jag på julmarknad. Det gick bra.. jag har inte så mycket nytt nu och jag far inte på fler marknader än den här på Hägnan i Luleå detta år.. får se när jag orkar måla igen.. Jag stod i ett litet gammalt stall, så det blev tavelhylla i krubban. Det var så mörkt där inne trots mina lyktor, så på söndagen tog jag dit en lampa, får se om och när det blir fler marknader. Det var i allafall många som ville köpa almanackan, så nu beställer jag en omgång till..nu har jag i allafall fått lite julfint hemma och granen är pyntad...

Av dunsaluns - 28 november 2019 22:06

När jag är på jobbet och när jag är hemma och när jag ska åka och handla och när jag är på väg till fest och när jag ska renbädda och när jag ska sova och när jag lagar mat och när jag går ut på morgonen, så längtar jag till skogen...
Och när jag är i skogen.. så önskar jag att jag kunde stanna...

Av dunsaluns - 26 november 2019 14:15

Det blev lagom detta år. Från ett tjugotal kycklingar 2017 till inga kycklingar i hettan 2018 och sen en misslyckad höstkyla istället ( ett kusligt år) också årets resultat- 5 vuxna höns. Tyvärr miste vi en av småhönorna i slutet på sommaren. En liten kyckling försvann i gräset i början av sommaren.. men det är sånt som händer.. jag tror ändå mina höns mår bäst av att leva naturligt och frigående större delen av året. Vi fick två gula kycklingar som såg ut att bli vita, de blev lite spräckliga men i mina ögon väldigt ljusa. En grå höna med mycket mörkare anlag än de flesta kring ögon och öron, det tycker jag är väldigt fint. Hon är som gråsvart iställetför rosaröd. Mörka ben och varje fjäder har ett mönster av grå-vita ränder/böjar..

En höna är svart och kompakt och väldigt fin som hon är. Kul att ha fler svarta i flocken. De gamla två svarta hönorna har något brunt på sig. Svart var en önskad färg av hon som ursprungligen hade bjurholmshönsen -Elsie.
De här hönorna är inte helt fullvuxna än, de har tex fortfarande liten kam. Kammarna kan växa ganska olika på den här rasen. Jag hoppas kammarna slutar växa, både för att det är fint och för att de inte lika lätt förfryser eller skadar dem då.

Den tredje hönan kom ut mörk, nästan helsvart men jag anade fort att hon skulle få sån där prickar på halsen som KajsaGranat. Men de här vita prickarna bredde ut sig och blev ett häftigt mönster precis som på den grå hönan jag beskrev ovan, fast mycket tydligare. Hon låg i redet idag när jag hade städat lite. Hon blev obekväm med kameran. Det var ju dumt av mig att störa henne. De här små hönorna har just börjat värpa ägg. Det är bra för oss just nu när de vuxna hönsen har ruggat och har vintersemester från värpandet. På hyllan ovanför ligger Fifi, hon är äldre och tam.. Den spräckliga hönan syns kanske bättre på översta bilden, där hon tittar ut.

Efter jag hade städat kom gamlingarna in och satte sig på pinnarna. Vintersemester var det. Under bajsbrädan har jag ett stort sandbad åt dem, som jag fyllde med sandjorden jag grävde upp på gården när jag skulle plantera äppelträd. Det var ju då jag slogs med skottkärran i ett tidigare inlägg..
Gamlingarna sitter på sina pinnar : längst till vänster sitter Orra, ljusbrun/ljusfux,hon som alltid ruvar fram kycklingar. Brevid henne står FIFA-18, svart med röda fjädrar på halsen. Brevid tuppen ligger PF- pinkfeet, hon är svart med lite spräckligt brunt på huvud o hals. Tuppen heter Kobra(Svartöga) och längst i högra hörnet sitter Lia, grå med lite röda fjädrar på halsen.
Bröderna bus aktar sig för stortuppen. Kobra är snäll men hård. Snart åker nog någon av dem i en gryta nära mej. Den vitare är lite kaxig. Men nog är de fina ändå.

Av dunsaluns - 24 november 2019 17:45

Jag har nu skickat mina bilder, redigerat datumrader och beställt hem almanackor som jag tänkte sälja på marknaden på Hägnan i Luleå den 7-8/12. Om det är någon som inte ska dit, men ändå vill ha en så kan ni höra av er till min telefon eller via kommentarer här. Däremot ser jag inte om ni ställer ?frågor? här. Det finns tydligen en sådan funktion på webversionen. Men jag sköter bloggen via mobilen så då gäller bara vanliga kommentarer :) Bilderna har jag målat med akvarell och några av dem hör till sagor som jag skrivit. Jag har även beställt hem träpussel med mina bilder (12-bitars) som är jättefina doppresenter eller 1-2 års-presenter.. Än har jag bara bilder från det jag fotat av dataskärmen så det syns lite dåligt men...
Mm, jag vet, det blev många getter :) bara en månad med häst -Snöprinsessan Yrsa.. Decemberbilden Julottan, är denna gång utbytt till Sidensvansar - en tomte med lykta som går genom skogen med ett rådjur, två kaniner ser på och i rönnarna ovanför sitter några sidensvansar..

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ dunsaluns med Blogkeen
Följ dunsaluns med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se