dunsaluns

Alla inlägg den 27 maj 2019

Av dunsaluns - 27 maj 2019 23:10

Fula och till synes omöjliga saker som borde göras men ofta hamnar längst ner på priolistan. Gräva upp gammal rundbalsplast ur ruttnande hörester i vinterhagen. Jämna till marken på det våtaste stället av åkern, där traktorerna alltid kör fast. Rätta till gränsen mellan grus och gräs längst ner på gräsmattan så att det första man ser när man kommer hem inte är en jordhög med grus och tuvor och bråte bakom en släpvagn full av sopor på väg till tippen. Jag sörjde häggen som vi blev tvugna att hugga ner där i gränsen mellan grus och gräs. Det var som en rad av hägg och två rönnar. Nu ska där bli en mur som man kan klippa mot så att det blir någon ordning. Och så ska jag äntligen få min rad av äppelträd där. Så nu har jag köpt dem och börjat gräva. Men det är ganska stenigt, spettet är oumbärligt. Den ena odlingslådan ska tas bort. Den är full av ogräs och måste ge plats mellan äppelträden och den nyare oslingslådan. Herr herre startade baklastaren och körde ner de ruttnade stockarna. Där nere började han fylla upp på åkerns svagaste hörn så att vi ska kunna dra ner nya gethuset till vinterhagen så småningom. Dessutom tog han bort en massa stora stenar som jag spettade lös. Det är så blött på den delen av åkern att det växer kabbeleka. Fult och stökigt och på tippen har vi nu varit. Nere i slymarkerna mot vattnet har jag varit och plockat ihop lite av riset jag sågade ner till getterna i höstas då de betade av löven. Nu läggs de ovanpå risgärdesgårdarna längst ner mot vattnet, som har sjunkit ihop lite av snön i vintras.
Medan jag gick tillbaka och fortsatte gräva för äppelträden så tog femåringen sin lilla skrinda med en påse sättpotatis och ett pärogräv och gick ner till vinterhagen. Vi testar att sätta några potatisar direkt i hagen. Det är så mycket spill där och man skulle aldrig orka ta rätt på allt, i hälften växer det frodigt med brännässlor. Så blir det i vinterhagar, det är därför vi har den där nere mot den ?sämre? delen av åkern.
I odlingslådan som ska bort växer mjölkört, en rönn och en vinbärsbuske, alla ogräs men väldigt bra saker egentligen. Ifjol fick de leva och blomma men nu ska det bort i allafall, men vinbärsbusken kanske jag sparar på något vis..
Jag och T tog in alla getterna i tur och ordning för pedikyr och borstning. De har en fin blandning av ull och ragg som släpper nu när vinterpälsen ska bort. Jag är så glad att det var morsdag och jag blev uppvaktad med smörgåstårta och fick tid att hinna göra en massa. Sen var jag förutseende nog att ta semester ett par dagar nu i slutet på maj. Skönt! Men det finns mycket man skulle vilja göra.. nu blir det snart vardag igen, fast det ska vara lite röda dagar också. De är välkomna. Till helgen hinner jag inte fixa så mycket för då ska vi resa iväg på en fotbollsmatch med V också ska vi dra iväg på äventyr med brorsonen som fyllt år. Ha en trevlig vecka <3

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards