dunsaluns

Alla inlägg den 11 maj 2019

Av dunsaluns - 11 maj 2019 23:36

Imorgon tänkte jag och dottern sätta lite frön. Blommor ska det bli. Jag tycker om att göra så mycket, så det blir lätt för mycket roliga idéer. Så en av mina självutnämnda begränsningar har varit att jag inte ska fröodla något, utan bara så sånt som kan sättas direkt i jorden och inte vara mer avancerat än potatis och pumpa. Men ifjol fick hon sätta frön som skulle bli egna blommor. Tagetes, för att jag valde dem som ett säkert kort eftersom jag inte visste hur lättodlad hennes eget val var. Hon hade alltså en rosa blomsort och så tagetes. Det gick jättebra. Det blev stora fina blommor och många blev det. Så bra hade det aldrig gått för mina förodlingar tidigare. Så i år har vi blåklint, tagetes, ringblomma och nån pionliknande vallmo eller vad det var,, stora blommor i olika rosa/lila nyanser. Stockros har jag också köpt. Men dem sätter man ute i jorden och hoppas på mirakel. Tror inte så mycket på det på denna sida staketet. ..
Jag har inte brytt mig så mycket om att odla blommor tidigare. Men märker att jag köper allt fler för varje år. Det ska stå krukor lite här och där på gården, ändå tycker jag det inte är så fint här. Odlingslådorna med sitt hönsspån har inte heller varit så vsckra alltid, så varför inte så blommor? Det blir fler och billigare och så kan man sätta i odlingarna som komplement. Tex. Tagetes skyddar lite mot ohyra på vissa samplanterade växter.
Nå, detta är min plan i alla fall.. sen får man väl se hur den krassa verkligheten ser ut om en månad.
Jag var då så glad ifjol för att mina vita aklejor under äppelträdet kom tillbaka från året innan. Jag tycker de är så fina, skulle borda ha fler.. så få se om det blir såhär om ett par veckor igen..

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards