Direktlänk till inlägg 10 september 2018
Hade en hemmagjord fetaost som jag nästan glömt bort i sin saltlag i kylen. Den ska ligga fem dagar..
ur frysen tog jag fram spenatblad som jag plockade under sommaren.
I en kastrull hade jag en handfull potatis som höll på att förfaras så de fick ingå i pajbotten för att slippa ha så mycket mjöl.
Botten:
Kokt potatis*
Smör
Mjöl
Pyttelite kallt vatten
Ev. Lite salt
Äggstanning:
3 ägg*
2 dl getmjölk*
Lite riven lagrad ost
Fyllning:
Mjukstekt vitlöksklyfta och halv gul lök,
En påse färsk eller frusen hackad spenat*
Några små tomater
Lite oregano, salvia,timjan, basilika, peppar
Hela fetaosten i bitar.
Stek lök och vitlök, låt svalna
Tryck ut pajdeg i smord form
Förgrädda 200 grader tills den är lite fastare.
Blanda allt i fyllningen och sprid ut över bottnen.
Häll över äggstanning och in i ugnen igen. Sänk ev värmen till 175 grader..
Alla texter och bilder här skyddas av copyright!
Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)
Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)
MEN
Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
|||
|