Direktlänk till inlägg 9 september 2015
Squashplättar
Jag vet inte riktigt hur man på bästa sätt använder squash. Det ser gott ut att ugnsbaka men blir det inte svampigt? Det var Viggo som satte squashfröna i den där lådan där jag hade mest "skräp"från getterna. Tydligen så gillar squashen mycket gödsel, för den blev en av våra lyckade växter denna kalla sommar. Han ville gärna prova göra saltgurka av den. Något han för övrigt aldrig smakat. Vi ska nog prova göra lite saltgurka då.. Jag vet någon som har ett bra recept. Men av en halva testade jag att göra små plättar och de var jättegoda :)
En halv squash grovt riven
Ca 1/2 dl mjöl
Ca 1dl havregryn
1ägg
Salt och olja till stekning.
Att ägget kommer från någon av de här bönorna gör ju det hela ännu roligare.
Hade inte barnen varit så petiga med maten hade man väl satt i vitlök eller salvia eller nåt. Men de var faktiskt goda så där neutrala, så nu sparar jag lite smet och steker senare, det är därför jag intågar saltet direkt i smeten.
Det är så roligt att kunna laga något bra av det vi sått :)
Alla texter och bilder här skyddas av copyright!
Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)
Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)
MEN
Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 | |||||||
|