Direktlänk till inlägg 14 maj 2016
nu tror jag killingen är tre dagar gammal. Gullie har mycket mjölk och allt fungerar bra. Men första dygnet äter ju inte en ensam killing så mycket. Ena sidan av juvret såg spänt ut och jag minns bara hennes mormor som fick alldeles för mycket mjölk. Så jag lättade på trycket lite och tog ur två dl. Det märktes knappt på henne. Inne i stugan satt barnen och skulle till skolan. Jag värmde upp mjölken och satte i en nypa kardemumma, gjorde två miniportioner och ringlade över sirap. Det var jättegott!
Råmjölken är den första mjölken som kommer och den är extra rik på proteiner och näringsämnen och väldigt viktig för ungen att få i sig. (Men eftersom getter och kor är mjölkdjur får de ofta mer mjölk än vad en kalv/killing behöver. Dessutom är ju geten utrustad för att kunna föda två killingar). När man värmer proteinrik mat stelnar den och är det en vätska blir den dallrig som en pudding eller äggvita. Kalvdans är en efterrätt som man brukar göra i ugn. Men det är även bra att spara lite råmjölk i frysen om det skulle knipa någon gång..
Här är lite killingbilder. Nu ska jag iväg och mjölka, sen lördagsjobb! Jag som är lyckligt lottad att ha ett jobb förlagt bara på dagisvänlig tid. Men ibland blir det lite extra :) ha det bra allihopa!
Alla texter och bilder här skyddas av copyright!
Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)
Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)
MEN
Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|