dunsaluns

Alla inlägg under februari 2014

Av dunsaluns - 20 februari 2014 08:50

Igår var det en viktig dag här i huset!
En viktig femårsdag. Jag gjorde en tårta och lite annat och dagen blev över förväntan, med tanke på att jag varit helt sjuk och orkeslös.
Presenterna var väldigt uppskattade!
På kvällen gick han och lade sig lite senare än vanligt med ett leende på läpparna och lika stor förväntan på morgondagen som han hade haft kvällen innan. Det är ett bra betyg på tillvaron :)

Vi var alla nöjda!
En rolig grej var ju att leka med marsipan och karamellfärg :)
Grönt och vitt marsipanlock, blå och svart färg. Knåda lite och kavla ut i plastfolie. Skära ut ögon på ett ungefär. Sen hängde det ut sig och gick sönder lite när jag skulle lägga på masken. Inget blev perfekt, men jag orkade inte hålla på så länge. "..och även trasiga tårtor är goda" tänkte jag och fortsatte med ögonen med ett vitt litet marsipanblänk på båda. Det var inte så lätt att göra snabbt och jag var glad att jag gjorde den klar kvällen innan.
Min käre livskamrat hittade mycket bra karamellfärger och annat på Willys. Själv var jag inte i form för att åka och handla i förrgår. Men nu mår jag lite bättre och det kliar i fingrarna, för nu finns ett uppdämt behov av att göra en massa.. Men jag får hålla mej till att rita och måla lite än, så man blir helt frisk nån gång... Hoppas även att tinnitusen(?) försvinner sen..

Ska man ta igen förlorad sömn eller gå ner och kolla om det finns nån tårta kvar???

ANNONS
Av dunsaluns - 18 februari 2014 01:03steg för steg

 


En del har velat veta mer hur jag gör mina bilder. Här kommer en steg för steg.

Detta är en "bula", en väldigt användbar form! Som ni ser behöver den absolut inte vara helt perfekt, så är det med det mesta i naturen. Jag vill dock ha en viss balans och gör därför formen bred och "stadig" nertill.
Hm.. Det kan ändå vara bra att ha en rak botten att stå på i alla fall, så vi börjar om.

Här ser vi nu flera bulor i en hög. Det kan vara en hög med sten eller en bastant liten tjej.

Och.. Ja, där kom visst alla detaljer på samma gång, i stora drag. I många drag. Jag suddar inget när jag skissar. Då kan man jämföra och välja de bästa linjerna sen. Nallen var väl lite onödig här, men gör ett hjärta istället eller rita armarna rakt ner efter sidorna om nallen blir för krånglig.
Märk att det mesta är runt eller format som "startbulan" även nallens ben. Ögonen sätter man lite var man vill, jag siktar alltid så långt ner och brett isär som det går..
Fötter ritas framifrån i princip som bulor med fyra-fem små bollar på..

Börja tuscha kroppens och ansiktets viktigaste konturer. Bara att välja de skiss-streck som passar bäst ihop. Tänk på att strunta i "reglerna" ( bulor och andra linjer) och rita det som känns bäst. Man måste inte följa skisslinjerna!

När du tuschat de viktigaste linjerna för att se helheten så suddar du alla blyertsstreck. Men vänta tills tuschet torkat!!!

 

Ibland måste man rita nya blyertslinjer där man är lite osäker på formen. Eftersom huvudet med håret blir så stort och spretigt ritar jag att håret går utåt längst ner för att "hålla balansen" precis som på "startbulan"..

 

Jag tuschar ett varv till minst, eftersom lite svärta försvinner när man suddar och jag gillar när konturerna blir lite olika tjocka överallt. Tänk på att göra tjockare svart på de konturer som föreställer undersidan/ skuggsidan. Tex. Under luggen och hakan, under fötter och i armveck osv..
När man tuschar flera varv kan man jämna till eventuella ojämnheter i första tuschlinjerna, som fötterna här..

 

[Bild]

Lägg fram lämpliga färgprover för att se om de passar och tänk på kontraster. T.ex om man har mörkt hår och mörka kläder blir det otydligare bild.


Klickade du dig hit från Skogín?

Här hittar du tillbaka till Skogín, där du kan klicka på fåglar på en gren och andra detaljer

ANNONS
Av dunsaluns - 17 februari 2014 21:59

Kika in här på dunsaluns imorgon för då lägger jag upp en "steg för steg" hur jag gör och tänker när jag ritar en sån här.
Just nu ringer det för högt i mitt öra för att jag ska palla skriva hela. (Öroninflammation) Men ni som är nyfikna på att teckna, eller alla förresten, är välkomna åter!

Godnatt

Av dunsaluns - 17 februari 2014 12:08

Bzzzz-uhrrr...
Sjuk, desillusionerad,surr och tjut i örat, noll koll, yr, trött? Döv, okoncentrerad, ljudkänslig...
Jag känner mig konstig.
Får en massa roliga idéer hela tiden. När jag blir frisk ska jag..... Massor!
En del idéer till målningar, berättelser, saker man kan göra ute, mitt eget jordbrukande ( hehe, som stannade upp lite för fyra år sedan) resor mm..
Nåja, det finns faktiskt en sak jag kan göra, rita små snabba teckningar...Emellanåt.
Sen finns det ju roliga saker att se på SVTplay som jag just har upptäckt. Som Bobby Blade, äntligen helg, söder om folkungagatan mm.
Det är helt underbart att ha alla snälla omkring sig som ställer upp! Just nu är min bättre hälft ute och skottar. Lillan har somnat och parveln är hos min mamma. Nu när jag kravlat mig ur sängen kan jag slappna av själv i soffan. Bara det! :)

Ja, också ska jag lägga in några tips på tecknande snart!

 

[Bild]

Av dunsaluns - 16 februari 2014 20:57

Ah! Jag har hittat min själsfrände! Allt stämmer in! Min manlige motsvarighet: Bobby Blade!
Tyvärr är han liite bättre än mej. Men jag har ju en skada...
Men vilken kille alltså, så cool!!
Dialekten, orden, musiken, ninja, stunts, översittigheten mot kompisarna, filmgörandet, taffligheten, huset, bilen, förnekandet, skogen... Listan kan göras så lång... Haha, jag glömmer bort att jag är sjuk och har tinnitus efter öroninflammationen..

Av dunsaluns - 15 februari 2014 20:00

Tar en paus från sängen. Efter hur lång tid vet jag inte riktigt. Min sambo handlade lite :)
Smörgås, pålägg och honung bland annat. Jag hugger in som en hyena. Undrar hur länge ett kilo (!) honung kan räcka??

Det här hjärtat fick jag igår. Det såg tydligen ut som att jag tappat mitt hjärta på teckningen jag gjorde i förra inlägget.

Nu ska jag snart upp i sarkofagen igen.

Trevlig helg!

Av dunsaluns - 13 februari 2014 20:31

Halva huvudet är som bortdomnat, fast gör ändå ont. En kniv i örat och en elvisp i hjärnan. Vaknätter och minnesluckor. Raspen svalde jag tydligen i morse eftersom jag inte har så ont i halsen längre... Och det är ju bra :)

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ dunsaluns med Blogkeen
Följ dunsaluns med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se