Direktlänk till inlägg 31 mars 2017
Chokladcroissanter
Jag och Tilde fuskbakade lite.
Ugn: 220 grader
En smördeg
80g mjölkchoklad
En pizzaskärare eller vass kniv
Dela den färdiga degen i tre delar (rektanglar), som du sedan delar diagonalt så att det blir sex långsmala trianglar.
Hacka chokladen
Strö den över trianglarna (men inte för nära kanten!)
Rulla ihop trianglarna från basen. Avsluta med att vika in snibben i mitten under croissanten.
Grädda på bakplåtspappersklädd plåt.
Glömde ta tid? satt istället dreglande vid ugnsluckan i spänning över ifall de skulle "jäsa upp" nåt. Tillsist gjorde de det och då väntade jag ytterligare några minuter innan de var gyllengula och jag tog ut dem. Kanske det tog ca 15 min? 10 min?..
Alla texter och bilder här skyddas av copyright!
Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)
Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)
MEN
Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
31 | |||||
|