dunsaluns

Alla inlägg under juni 2016

Av dunsaluns - 6 juni 2016 05:32

tiden går så fort. Lilla Kloke har fått tydliga horn och skuttar snabbt undan när vi kommer. Inte lika lätt att ha honom i famnen nu. Mamma Gullie ser lite rufsig ut för nu tappas det vinterpäls för fullt.

Verkade klövar på stora bocken igår. Han är verkligen snäll när man väl får fast honom! Innan kan han krumbukta sig och vifta med hornen, men det är mest osäkerhet. Är man bara lugn så är han också det. Men när man släpper honom igen blir det några krumsprång som för att hävda sig också skuttar han bort i hagen. Det är skönt på ett sätt att inte ha en bock som kommer så nära och är "för trevlig" när man kommer ner med barn och besökare. Igår var några vänner här på kvällen också min egen farmor. Det var kul att hinna träffa henne en stund. Under dagen hade jag varit på marmakurs.

nu ska jag ut och mjölka och Mats kycklingar och sånt. De små tredagarskycklingarna är verkligen söta och de kom i spännande färger. Jag hade önskat mig en mörkbrun och en grå höna. En av kycklingarna har brunt huvud och grått dun på kroppen, men man vet inte hur fjädrarna som växer ut sen kommer att bli. Det sjunde ägget verkar inte bli någonting av, men det har fått ligga kvar under hönan eftersom det var ett som lades dit lite senare än de andra. De är så små! Tänk att de så lätt ryms i handen på någon som ännu inte fyllt tre år.... (På bilden har en av de svarta krupit in under hönan)

Nä nu måste jag mjölka och iväg på Marma. ( ska berätta mer om det sen)

Ha en bra dag !

ANNONS
Av dunsaluns - 3 juni 2016 22:05

oj! Idag när jag och Tilde skulle plocka in dagens ägg hittade vi nåt annat i hönshyllan...

Ruvhönan såg så bullig och sur ut. Jag funderade just om jag skulle lyfta upp henne och titta på hennes ägg. (Jag hade ju räknat att kycklingarna skulle kläckas idag, tre veckor efter det att hon började ruva. Men förra veckan när jag skulle räkna dagarna 21 dar, så stämde det inte. Då trodde jag att jag hade tänkt fel och att kycklingarna skulle komma efter helgen.)
Men varför ska jag lyfta upp henne och störa henne i onödan? Tänkte jag...
Jo, för att det PIPER under henne!!

Precis när jag tog undan henne och Tilde ställde sig på en planka för att se bättre, då öppnas ett ägg och en svart kyckling kryper ut! Där stod redan en ljus och en gulbrun.
Så roligt!

Vi sprang in i huset och fixade lite kycklingmat av vad som fanns hemma. Lite hackad majs, hackat kokt ägg och smulat havregryn. Jag kommer inte riktigt ihåg hur man gör med kycklingar men... De skulle ha lite vatten också, men det fick blandas i maten för jag hittade ingen bra lösning, trots att jag snodde kaninens vattenflaska. Jag ska ordna lite bättre för dem sen när jag ser om resten av äggen vill kläckas. Än så länge vill kycklingarna ligga kvar under mamman och mysa.
.

...och jo, i översta hyllan låg ett ägg från Granat som vi kunde ta in och äta. Jag har inte behövt märka äggen, för Orra har vaktat sitt rede så noga. Vilken duktig ruverska hon har varit hittills. Hoppas hon är en lika bra hönsmamma. Och hoppas att många av kycklingarna blir flickor!
Imorgon ska jag på marmakurs, det är en ayurvedisk behandling. Kul :)
Trevlig helg allihopa!

ANNONS
Av dunsaluns - 1 juni 2016 17:23

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ dunsaluns med Blogkeen
Följ dunsaluns med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se