Direktlänk till inlägg 22 februari 2014
Idag har jag faktiskt bakat lite. Till frukost fanns inte så mycket roligt att välja på, så jag trollade ihop en liten soppa. Senare på dan fann jag mig själv rotandes i kylskåpet igen. Där fanns en bit jäst.
Jag bakar sällan matbröd, så jag hade bara vanligt vetemjöl hemma. Det passade perfekt att baka några baguetter. Jag har alltid älskat baguetter och det var inte mindre gott att äta dom ugnsvarma! De passade ju bra till soppan.
Ja, jag har lite extra konstiga matvanor nu när både hörsel smak och lukt är åt skogen. Jo, jag måste även höra vad jag äter. Tuggar man husman låter det som man installerat en stenkross i huvet..
Recept:
50 g jäst
1 lit vatten
4 msk olja
2 msk salt
drygt 2 lit mjöl
Ugn 275'C i 15 min
Rör ut jästen i 37 gradigt vatten.
Arbeta ihop alla ingredienser i 10 min till en smidig deg
Jäs degen övertäckt i bunken 1 Tim
Dela upp degen och forma snabbt till smala baguetter utan att knåda. (Luftbubblorna i degen får inte förstöras.)
Jäs dem på plåtar 30 min.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min
Låt dem svalna på galler utan bakduk på.
Jag gav bort ett par stycken eftersom de brukar smaka bäst när de är färska. Om de är lite tråkiga imorgon blir det nog att "återanvända" dom till vitlöksbröd eller nån slags varma mackor eller kanske krutonger??
Oj, såklart glömde jag sista plåten lite för länge i ugnen. Men det var gott ändå, bara lite brunare yta som ni ser.
Sov gott sötisar!
Alla texter och bilder här skyddas av copyright!
Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)
Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)
MEN
Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 |
27 | 28 | |||||
|