Direktlänk till inlägg 28 december 2018
Nu har jag fått hem getskinn från beredningen. Jag testade ju att garva ett själv i juli detta år, men det blev inte bra, så den här gången skickade jag iväg dem till Tranås. Dom är små men fina. Funderar på allt man kan göra med dem... det ena är långhårigt och mjukt, det andra är vitt. Ändå var killingarna lika gamla och halvsyskon. Nu blir det inga nya killingar till våren, för vi har ingen bock och det kommer nog kännas lite konstigt. Men förhoppningsvis blir det nya killingar 2020. Jag får dock fortfarande mjölk av den vita geten. Det blir inte att sina av. Men jag tar inte så mycket varje dag. Det räcker till kaffet och lite oboy eller nån pannkaka då och då. Jag gjorde faktiskt en ny fetaost också strax före jul, men det blir en liten av tre dagars mjölk.
Idag gjorde jag paella av julskinka, tinade ärtskidor, lök, ris, vitlök, saffran, vitt vin och en buljong från grannens tupp.
Alla texter och bilder här skyddas av copyright!
Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)
Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)
MEN
Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|