dunsaluns

Alla inlägg under november 2015

Av dunsaluns - 8 november 2015 07:07

jag har börjat skissa upp en ny teckning, hoppas det här blir bra...

Måste fixa lite mer med hästens form. Ser ut som han har så långa bakben och frambenen kanske för långt fram. Ska göra mer detaljer färdiga så är det bara att börja sudda och måla sen. Jo, jag brukar sudda bort alla blyertsstreck innan jag målar. Millimeter för millimeter, så jag inte tappar bort bilden. Sudda, måla, sudda, måla.
Först målas konturerna i en svag blyertsliknande färg. När alla konturer är färdiga. Ska allt blyerts bort och det är bara att fylla på med mer färg, lager på lager. Målar man på blyerts går det inte sudda sen. En anledning varför jag vill sudda bort allt, är för att färgerna inte ska bli grå och smutsiga...

Ha en fin dag!

Av dunsaluns - 7 november 2015 07:55

När man inte vet vad man är sugen på...
Det fanns inget jag ville ha, men jag var ju ändå hungrig. Kunde inte komma på vad jag var sugen på. I kylen stod en liten, liten snutt av "mickes röra" kvar i en burk. Det är gott, jag hade haft den att dippa tacochips i. Men jag hade inte alla ingredienser hemma för att göra en ny. Istället tog jag vad som fanns och gjorde en matigare version:

En burk kronärtskockshjärtan, som jag sköljde av noga och mosade lite lätt.
En näve frusna "spenatpellets"
Rapsolja
Ca 30 g riven pamersan
Två små vitlöksklyftor
Salt o svartpeppar

Detta rörde jag ihop tillsammans med den lilla snutt av "mickesröra" som fanns. Sedan körde jag in det i ugnen i en glasform ett tag ..?? (15 min??)
Det hade nog varit ännu godare om jag haft någon smetig mjölkbas, tex grädde eller förskost. Men jag kompenserade det med lite extra olja. Åt det med en brödskiva.
När jag kommer åt ska ni få receptet på "mickes röra" den är verkligen god, men en större kaloribomb än detta. Bra att ha tex på en buffé, där man kan ha den som dip.

Av dunsaluns - 6 november 2015 23:48

ikväll hade jag äran att få gå ut med min son på ridtur. Det var dimmigt och fuktigt i luften. När vi tog in spöket från hagen satt han på. Fast jag såg att hon var fuktig i pälsen så sa han att han ville rida barbacka, " jag kan ju rida såhär! Vi behöver ingen sadel".. Och det kändes helt rätt, vi skulle bara promenadrida och det var längesen han red.

Jag tycker det är lättare att få kontakt med hästen om man rider barbacka. I allafall om det är en liten häst. V är en liten sexåring och ändå känns det som han snart har vuxit ur ponnyn.

Spöket bor på gården där jag växte upp, så jag vet många sköna stigar i skogen. De där skogarna är mitt verkliga hem. Det är helt underbart att få tillbringa tid där i den grå, dimmiga, mörka skogen med honom.

Vi hann bara en liten bit innan det blev för mörkt för att fota. Jag tänkte egentligen att han bara kunde åka med och jag skulle leda hästen. Det skulle inte behöva vara en prestation av honom. Men när han tog tyglarna gick det ju jättebra! Han tränade skänkla och till och med trava själv. Men det bästa är i allafall att bara få vara där ute i skogen och dela tystnaden och vara med varandra.
God natt

Av dunsaluns - 5 november 2015 06:41

nu har jag skaffat en ny kökssoffa. Fick den för en hundring på PMU. Den är gammal och avlutad och när jag fick hem den såg jag att den var ganska smutsig (dammig). Jag tog såpa och vatten i en hink och borstade upp hela soffan med det med hjälp av en diskborste och trasa. Sen klippte jag bort buntningen och lade sofflocket på en nyinköpt madrass från Jysk, deras billigaste. Den är sju cm tjock. Sen klipper jag hastigt och lustigt sönder madrassen efter sofflockets form, men sparar madrasstyget intakt. Jag hade inte hunnit skaffa något sofftyg, men på Jysk fann jag en härlig lurvig pläd som jag har virat runt madrassen på sofflocket. Så nu är den lika skön som vår gamla soffa som står i det andra rummet. Den har jag klätt in med likadan madrass fast häftat fast ett annat tyg runt om. Det är skönt med en mjuk kökssoffa. Problemet är bara att vi slåss om den, alla rymms inte att ligga samtidigt.
(Det finns fler bilder på hur jag gör på ett gammalt inlägg från juni 2013 men jag kan inte länka härifrån mobilen)

Nu ska jag dricka upp mitt dagliga kokvattenmugg och snart är jag nere i ladan och tar ner hö från loftet och släpper ut getterna innan jag äter frukost med Viggo och åker till jobbet. Jag har ett bra jobb.. Igår gjorde vi en jättestor enriskrans och började med lite annat pyssel som jag inte kan visa riktigt än, men kanske blir det klart idag. Ha en bra dag idag! Unna dig att slappa lite i pausen...

Av dunsaluns - 4 november 2015 12:18

dagens lunchlåda (två st) Det blev äggsmörgås idag. Perfekta små överblivna burkar till äggen.

Av dunsaluns - 2 november 2015 23:13

Och lilla svärta som är nästan naken. Hon ruggar den lilla stackars hönan. Inte är det kul när systrarna vill gå ut en frostig morgon då kung Bore blåser nordanvind. Men det är tur för henne att det blivit lite mildare igen så hon kan spatsera omkring i höggräset hon med..

Av dunsaluns - 1 november 2015 21:32

i helgen har vi firat min mamma, som fyllde jämnt. Min syster och moster från sydligare breddgrader var hemma och kusiner och vänner samlades och åt pajbuffe och hade trevligt. Det var så roligt att träffa alla, jag kan inte ens rabbla upp dem här. Men att man kan älska så många och träffa dem så sällan. Tex. en kusin som är hemma från sitt boende i Cypern..
Jag är väldigt trött. Senaste tiden har hjärnan inte fungerat riktigt. Huvudvärken har varit aldrig lämnat mig helt, förrutom den där mysiga torsdagskvällen då vi tog på oss läskiga masker och rövade bort mamma till en fin restaurang, bara vi tre systrar och mamma. Vi drack tom. Ett glas champagne, vilket jag tyckte kändes onödigt i mitt virriga huvudvärkstillstånd. Men efter att ha skrattat mycket hela kvällen och gjort en visit och tänt ljus vid gravarna och avslutat med en brasa hos andrasystern, så var huvudvärken plötsligt borta. Men jag fick bråttom att komma iväg hem sen efter att hon läst spökhistorier för oss och jag såg vad klockan var. Men då kom jag på att jag måste först gå upp till gården bredvid syster, där bor storebror, som tagit över föräldrastället och nu var jag tvungen att gå in i den uråldriga ladugårdsbyggnaden och hämta lite hö hem till getterna.
Det var iskallt ute och jag har alltid hört konstiga ljud i det där fuset och tillochmed sett en mansgestalt gå genom väggen en gång när jag var förglömligt liten. Men såklart ville ingen följa mig upp så jag fick hämta mitt hö själv. Haha, så lättskrämd man är! Jag brukar inte vara mörkrädd ute, men det blev lite dålig timing. Idag har vi kämpat för att hålla oss vakna. Jag hade tänkt lägga upp bild och recept på pajen jg gjorde och morotskakan, men ibland räcker man inte riktigt till. Bäst att ta det lite lugnt. Det är ju ändå början på Vataårstiden nu, så alla borde varva ner lite, äta en värmande soppa och massera fötterna innan sänggåendet. Sköt om er!
PS. Jag har målat stenar igen...

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards