dunsaluns

Alla inlägg under september 2015

Av dunsaluns - 9 september 2015 10:35

Squashplättar
Jag vet inte riktigt hur man på bästa sätt använder squash. Det ser gott ut att ugnsbaka men blir det inte svampigt? Det var Viggo som satte squashfröna i den där lådan där jag hade mest "skräp"från getterna. Tydligen så gillar squashen mycket gödsel, för den blev en av våra lyckade växter denna kalla sommar. Han ville gärna prova göra saltgurka av den. Något han för övrigt aldrig smakat. Vi ska nog prova göra lite saltgurka då.. Jag vet någon som har ett bra recept. Men av en halva testade jag att göra små plättar och de var jättegoda :)

En halv squash grovt riven
Ca 1/2 dl mjöl
Ca 1dl havregryn
1ägg
Salt och olja till stekning.

Att ägget kommer från någon av de här bönorna gör ju det hela ännu roligare.

Hade inte barnen varit så petiga med maten hade man väl satt i vitlök eller salvia eller nåt. Men de var faktiskt goda så där neutrala, så nu sparar jag lite smet och steker senare, det är därför jag intågar saltet direkt i smeten.
Det är så roligt att kunna laga något bra av det vi sått :)

Av dunsaluns - 7 september 2015 14:45

Med Björks Vespertine på hög volym tar jag mig än en gång an denna tavla. Jag tycker att det börjar närma sig ett slut, men för mig känns den inte färdig. Förutom vassen som ska bli tjockare och bladigare måste jag göra nåt mer

Men nu ligger jag på golvet och ålar runt och kisar för att försöka förstå vad som fattas.. Allt kanske? Jag vill egentligen ha mer ljus, mer detaljer, mer blänk, bättre näckrosor, gulare ljus? .... Aaah! Jag vet inte.. Suck, nä, upp med mig och fram med penslarna igen!

Av dunsaluns - 5 september 2015 23:01

Jag har varit på besök.
Det finns en del små byar där tiden ser ut att ha stannat. Där husen och ladugårdarna är små och byavägen smal. Det är glest mellan gårdarna och ändå, på något outgrundligt sätt lyckas jordbruket fortgå så pass att åkrar och ängar hålls öppna och till och med små gärdesgårdar får och kor kan ses här och var i någon hage ner mot ån som glittrande ringlar genom landskapet. Stora skogar skiljer byarna åt. Små kullar med hus och någon gammal skolbyggnad eller före detta affär. Knutpunkter bestående av en trevägskorsning ett skyltfönster och en anslagstavla.
När vi kör över bron i en av de här små byarna skymtar en liten grå tomtestuga mellan granarna, på en liten ö mitt i forsen. Och kan ni tänka er, det är min kompis som äger den där stugan!

Vi provade mitt nya smörgåsjärn över elden. Jag fick det när jag fyllde år tidigare i veckan. Det var bra, för annars brukar jag alltid låna mammas. Vi tycker ju om att vara ute och tända små eldar i skogen. Det gör min vän med och den här stugan i forsen passar ju perfekt för sånt mys. Den var så fin...

Om du vill se finare bilder av stället kan du besöka min kompis blogg: www.sandraviklund.se. Hon har alltid så fina bilder och trevliga inlägg om trädgård, virkning, pyssel och inredning, ute-liv, företagande, fjällvandring, hund, höns m.m

Ha en bra helg!

Av dunsaluns - 1 september 2015 09:56

igår målade jag vidare på en stor tavla. Den var redan full med färg så nu är det putsning av bakgrunden som gäller, sen ska det på mer detaljer och mer ljus igen. Här är en del av tavlan. Före och efter.
Måleriet står ganska stilla under sommaren eftersom det finns så mycket att göra på gården då, också har jag ju mitt jobb också vill jag hinna vara ute i skogen och bara mysa lite också.

På kvällen tog vi en sista tur med Spöket. Nu ska hon hem till Lillberget igen. Det är kul att ha häst, några dagar om året i alla fall.

När vi åkte hörde vi kannadagässen ropa någonstans. Sen kom de flygande i en stor plog. Vi stannade och tittade på dem när de flög ut mot viken. Sen, när vi fortsatte förbi kohagen hörde vi några höga knallar längre bort. Efter en stund kom fyra vilsna gäss tillbaka. Verkligheten är inte alltid så vacker...

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards