dunsaluns

Alla inlägg under maj 2015

Av dunsaluns - 16 maj 2015 23:47

..du vet- sommarpsalmen.. Nu tänkte jag experimentera med att göra nåt av gammalt hö istället för att bara odla brännässlor, som det ju blir om man lägger ut det i en hög. Så jag grävde upp jord ur odlingslådorna och kastade ner hö där under, eller rättare sagt, djupströbädd innehållande hö, getkiss, getbajs och lite spån och halm kanske..
Jag har alltså i samma veva börjat städa ur getternas vinterstall och få tomt och rent i ladan.

Som tack började getterna försöka krypa ut ur hagen i jakt på nya primörer. Hunden höll sig i bakgrunden och iakttog stilla. En sädesärla gjorde mig sällskap. Bakom sädesärlan på bilden ser man traktorskopan som är full av spån från kaninburen som jag kastat där hela vintern, det använder jag också till gödsel. Det blir spännande att se om det funkar eller om växterna svimmar av mina gödselexperiment. Ett annat är hinken vid morotslådan, där jag dränkt små brännässlor i vatten, det ska tydligen också vara bra att gödsla med...

Av dunsaluns - 15 maj 2015 20:54

-dag då man får mycket gjort som väntat länge

Ny klocka..

Av dunsaluns - 13 maj 2015 12:32

bröd, avokado, mozzarella och en kopp te, lyxig lunch på en vanlig onsdag.( här håller vi inte på med dag-före-röd-dag-trams)..
Ha en skön onsdag!

Av dunsaluns - 12 maj 2015 22:07

efter middagen idag gick vi ut och spelade fotboll och grävde lite i planteringslådorna. Barnen lekte med maskar och Tilde kastade den första masken när den började slingra sig i handen.
Ljuset lurar oss att det inte är kväll än. Så vi var ute lite för länge och avslutade med att gå ner i hagen och fylla på hö och byta vatten hos kaninen. Nedanför hagen ligger ett par svanar och paddlar omkring i viken. Hoppas de vill stanna här nere i år. Förut hade vi ett par som bodde kvar hela somrarna, men ifjol bodde de en bit uppströms i bäcken.
Jag är fortfarande trött efter resan. Det finns mycket att göra när man kommer hem, men det blir inte mer gjort idag. Jag tror jag går och lägger mig nu. Och läser lite i en ny bok...
God natt

Av dunsaluns - 11 maj 2015 14:51

nu har jag varit nere i Helsingborg på möhippa för min söta lilla syster. Hon blev hårdsminkad och uppiffad som sig bör, sen körde vi gokart och härjade vi runt på stan ända till morgontimmarna. Vi hade väldigt roligt och det syns på påsarna som satt sig runt ögonen? så, helt otippat har jag gått och gjort en fransförlängning! Det trodde ni inte om mej..
Nu har jag kramat min syster farväl fastän man knappt fattat att man kommit än. Men kul har vi haft, och mysigt igår i deras fiina lägenhet. Här är det fint lite överallt, med blommande Nangijala-träd i trädgårdar och parker. Jag hoppades faktiskt att det skulle hinna bli ganska grönt hemma när jag kommer tillbaka efter denna korta helg..

Av dunsaluns - 8 maj 2015 17:45

Planet lyfter och plötsligt sitter man bokstavligen uppe bland molnen med sina funderingar. Vinkar ut genom fönsterrutan när jag tror att jag passerar Viggo.
Läser framgångssagor i gratistidningar. Igår var vi ute och klättrade över snödrivor i skogen. Idag äter jag lunch på Arlanda. Alldeles för varmt klädd är jag också. inklämd mellan san trope- farare på flyget. Känns som man plötsligt hamnat i en annan verklighet, är detta samma land som den leriga gethagen jag lämnade i morse? ... Gula fält...
Ingenting känns overkligt eller omöjligt. Kanske ska man ändå chansa lite mer. Följa drömmar. Satsa större?.. Det är ändå så konstig värld vi lever i, lika bra att chansa medan man är här?
Frukostkaffe i Luleå.

Av dunsaluns - 7 maj 2015 21:31

Man kan ha det sämre...

Av dunsaluns - 7 maj 2015 07:43

Allt går så fort! I helgen ska jag ut på hemligt uppdrag som jag kan skriva mer om senare. Idag ska vi besöka Viggos skola, där han ska börja till hösten!!! Det planeras för fullt över alla dagar i almanackan, det finns mycket man ska hinna med innan semestern, och sen under semestern! I veckan har jag brottats med en massa trassel, sånt som jag brukar kalla vuxenläxa. Bl.a Så har mitt webhotell uppdaterat sig så att min hemsida inte syns längre, jag måste bygga om den så att den passar. Men hon som fixar hemsidan hade inte tid så jag ska försöka fixa det själv när jag hinner. Igår var jag tvungen fixa lite med försäkringskassan och fakturor efter jobbet och hämta hö och hämta en biljett och tvätta lite, för snart bär det iväg!
Sen var jag faktiskt på junta med några kompisar igår, det var så längesen jag kunde vara med. Det var bra, för jag fick en bild färdig till sagan och en påbörjad. Nu är det inte mycket kvar? Men ikväll hinner jag inte, då ska jag rädda några perenner och skicka returpost och packa och planera.
Jag har även en plan för nästa helg, Kristi himmelsfärd, men det fattas en getmobil för att planerna helt ska gå att genomföra. Är det ingen som har en skåpbil man kan frakta getter i? ?
Igår när jag gjort middag gick jag ut med soporna och gick ner för att ge djuren. Fastän det var så mycket att göra tog jag upp kaninen och gosade med honom en stund. Just när jag skulle gå ut med hö till getterna började det ösregna. Jag visste att vi skulle äta när jag kom in, men då kunde jag skylla på regnet och bara sitta kvar där i ladan och mysa tills det slutade. Det är ganska skönt att bli avbruten av livet ibland när man har mycket att göra.
Nu följer några teckningar:
...Svamla uppå isen slant, tappade en rosa vant...
Och Skogin (Som inte är klar)

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards