dunsaluns

Alla inlägg under juli 2014

Av dunsaluns - 13 juli 2014 14:02

ANNONS
Av dunsaluns - 12 juli 2014 01:41

Det känns inte bra att vara uppe för länge när man vet att man ligger back på sömnkontot och har två små att hålla humöret uppe för om dagarna och en massa annat också för den delen.
Men jag kan heller inte sörja förlorad nattsömn när jag nästan förstår hur underbart det är. Natten. Berusad av trötthet och den förtrollade sommarnatten. Det är värt något sen, den dag jag går och lägger mig i tid eller tycker att livet är som en evig, mörk, vinterdag.
Bara sommarnattens ljud. De skiljer sig från resten av året. Som om den vore mer levande. Eller känslan att gå barfota ute i natten utan att frysa och beundra en svan som simmar i viken. En annan natt var jag så varm och det sved i skinnet av hö, sol och myggbett. Hela byn låg och sov medan dimslöjorna dansade upp mot stranden och kröp upp över ängarna. Och doften av nyslaget hö..
Såna stunder som man plötsligt förstår hur härligt allt är. Men också hur flyktig stunden är och hur lätt man glömmer.

ANNONS
Av dunsaluns - 10 juli 2014 15:09

Vi har aldrig ställt utemöbler bakom huset förut. Men igår var det så varmt att man bara ville vara i skuggan. Idag håller vi oss också där bakom. Men vi satte oss lite tidigare så vi hade lite sol ändå.
Det blev visst en riktig siesta-dag idag. Men det är skönt att bara mysa på ibland också och vila sej lite efter några roliga men intensiva dagar.
Skorpor vattenflaska och saft är alltid välkommet

Av dunsaluns - 7 juli 2014 01:17

Idag har jag lekt bonde och hässjat hö. Jag blev riktigt solbränd i hettan. Duschen har nog aldrig varit så skön som idag.
Alltså! Upprepning: alla sommarkvällar är underbara!
God natt nu alla!

Det har blivit en stig ner till hönorna i ladan

Min fina lie som jag fick med husköpet, liksom hässjevirket och en massa andra bra saker.

Av dunsaluns - 5 juli 2014 23:50

Ladusvalorna försöker mota bort min käre sambo, som nu (i helgen) lägger sista handen vid utsidan av garagebygget. 

De har bon och ungar under yttertaket och tar sig smidigt in dit genom små springor under nocken. Nu ska det ribbas färdigt och tätas alla hål, men hur ska det gå för ungarna?!

I nattens sena timma går killen ut och klättrar upp fyra,fem meter för att öppna luckan som han tillverkade idag. Det var alltså ingen öppning där igår. Men nu ska vi sova med gott samvete över att tättingarna kan börja jaga flugor åt sina små, redan i ottan. Sen kan alla springor tätas och svalorna får häcka fritt ändå hela sommaren. De får ju tydligen nya ungar när ena kullen flugit ut! så det gick ju inte att vänta bara ett par veckor på att ungarna ska lämna boet.

Nåja, nu är problemet löst. Till vintern får vi nog stänga luckan i allafall...


........ .......... ................ Nä......Tyvärr hade jag samvete nog att inte stjäla nån bild på ladusvalan men den kommer imorgon.........

Av dunsaluns - 5 juli 2014 20:08

Lilla Vita hann inte med i nattningssvängen. Nu är ladudörren stängd och alla andra inne. Men hon vill beta vidare i sommarnatten. Akta dej för räven!

Av dunsaluns - 5 juli 2014 10:07

Jag vaknade hastigt klockan sju i morse. Eller ännu tidigare. Men klockan sju gick jag ner, då kunde jag inte ligga kvar längre, trots att det blev sent igår. Vi blev bjudna på lyxmiddag och vår lilla pojke blev kvar på övernattning. Det var väldigt mysigt och otroligt god mat! 

Efter att ha suttit hopkrupen vid köksbordet med en smörgås ett tag och funderat på om det inte vore smartast att gå och lägga mej en stund igen, gick jag ändå ut för att släppa ut hönsen. (de andra sov)

Jag tillbringade säkert en timma där ute på åkern i morgonsolen, iklädd pyamasbyxor, grön tröja och vinterskor. Alltså, sommaren är underbar!!

Hönorna hoppade glada ut och pickade ivrigt runt i gräset. De brukar inte bli utsläppta så tidigt. Jag och barnen brukar äta frukost i lugn och ro innan vi går ner till hönsen. De är så mjuka och sköna att stryka på. De har blivit ganska tama nu särskilt om man har med sig nåt gott åt dem. 

Det gäller att ta vara på de här stunderna. Just nu blommar så mycket också. Det har verkligen blivit trevligare och mycket mer varierat än när vi flyttade hit och det bara växte kirskål(?) överallt. Nu har vi massor av olika gräs och blomsorter.

Igår på förmiddagen hade vi besök av en kär vän och hennes söta dotter. Hon lekte med Viggo. De var så söta när de satt ute på stenmuren och hade samlat "diamanter" ur gruset. Jag fick lite inspiration och hann rita/måla en snabb teckning. 


Ha det bra!

och ta vara på sommaren! (även om allt inte är perfekt)


 

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2014 >>>

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ dunsaluns med Blogkeen
Följ dunsaluns med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se