dunsaluns

Alla inlägg under juni 2014

Av dunsaluns - 17 juni 2014 10:43

Igår gick det ju väldigt bra att gå nära hunden och äta pellets. Men idag gjorde hunden ett lustigt skutt när jag skulle flytta henne. Så alla hönsen bestämde genast att de skulle ut på tur. De spatserade iväg i diket och fann en trevlig dypöl att sörpla vatten och diverse kryp ur. Allt emedan jag gömde hunden i gräset för att gå och se vart de tog vägen. Bara Viggo tupp ville kännas vid mig efter mötet med den där besten.
Det är kallt idag. Vi får öva vidare senare på dessa djurförsök..
Snart kommer tre pojkar hit och livar upp stämningen..

[Bild]

ANNONS
Av dunsaluns - 16 juni 2014 18:36

Idag är det bara jag och Tilde hemma. Det stormar ute. Vi passar på att mysa i soffan och titta på Bamse i trollskogen. Det är ganska skönt faktiskt. Medan Tilde slumrade till passade jag på att gå ner i ladan och plocka fyra ägg till. Det blev fem idag. Tuppen Viggo följde med mig in i ladan och sen följde han nästan ända upp till vägen. Alla hönor kom galopperande efter, det såg ganska roligt ut. Sen gick jag ner med lite mat till dom och då fick hunden följa med så de inte skulle vara så sugna på att följa efter mig sen. Voffsen skötte sig bra och tog ingen höna trots att de var ganska nära henne. Duktig vovve.

ANNONS
Av dunsaluns - 16 juni 2014 12:03

Inatt kunde jag inte somna.. Dumt nog började jag fingra på min telefon. Plötsligt fick jag ett infall att leta upp min gamla blogg "Lungarden" som jag skrev mellan 2008 och 2011. http://lungarden.blogdog.se

Helt otroligt vilket liv man levt och vilka år man har bakom sig! Det är så sjukt mycket som har förändrats. Då skrev jag mycket mer i dagboksform, vilket ju blir mest intressant för mig själv att gå tillbaka och läsa. Men det hände faktiskt, inte allt för sällan, helt galna saker, som det ju kan göra när man är ung mamma, ensam hemma, med en skock getter, en panna som ständigt ska eldas i, oändligt kalla och snöiga vintrar, vikarierande och oplanerat liv samt gamla bilar som fryser ihop och låser ut mig mm. och så mina drömmar om att få tiden att räcka till till att skapa pennspår.

Jag blev sjuk. Så mycket blev inte som jag hade velat. Drömmar krossades. Det var tungt och ensamt. En evig värk som satte stopp för så mycket. Men under tiden slog drömmen om Pennspår in, det var vasstrået som gav mig luft där under ytan. Livet förändrades ständigt. Jag började kräva saker, och fokusera. Ändå hade jag så mycket samtidigt. Men jag började nå mål. Drömmar slog in, en efter en. Plötsligt fanns det pengar till mat hela månaden, och kläder också. Fastän jag inte slet ihjäl mig. Jobbiga stunder, lyckliga stunder. Sånt jag inte vågat hoppas på, hände! Till och med vintrarna blev mildare! Och jag var starkare än någonsin...

Här är jag nu. Jag behövde verkligen inte läsa "min gamla dagbok" för att inse detta. Jag är så tacksam för allt jag har i livet. Det har jag alltid varit. Jag behövde absolut inte förlora min förmåga att springa för att uppskatta mina ben. Dom har jag alltid tackat Gud för. Ändå hände det. Varför? Allt är orättvist! Jag har det bra, många andra har det dåligt. Livet är aldrig rättvist! 

Nu är jag löjligt glad över att jag äntligen kan skaffa hönor. Så förlåt mig alla ni som tycker att jag tjatar om dessa helt underbara, värdsliga fåglar, men det är ett av de mål som jag inte vågade hoppas på ens för några månader sedan, och absolut inte under de här "mellanåren"..


Här är ett inlägg från då jag var gravid första gången och fick sparken, som alla andra på den tiden


Här är ett inlägg om getterna, regnstorm och bebis på armen...


Här är ett inlägg som handlar om en typisk vinterdag i mitt tidigare liv..


Bebis Viggo snusar!


När Viggos tårar blev till is (och grabbarna på jobbet klagade för att jag ville ha motorvärmaren i för att kunna hämta honom på dagis efter jobbet och JAG skämdes)


* Idag fick hönorna komma ut just efter hagelstormen. De pickade glatt i hageldrivorna, som om det vore glass..


 

Av dunsaluns - 14 juni 2014 16:19

Viggo putsar sig medan Hönapöna, Sottrasa, Svartrumpa och Gullefjun solar i sanden och Röding håller vakt ..

[Bild]

Av dunsaluns - 13 juni 2014 12:18

I förrgår kväll hämtade vi våra sju hönor och två tuppar. Tupparna får heta Viggo och Röding. Hönan på nedersta bilden heter Sottrasa..

Av dunsaluns - 11 juni 2014 17:30

Detta fynd stylar jag nu om för en ny inredning. Billigt ska de va. Och det är inte i köket det ska vara.. Nej ni anar inte... ...

[Bild]

.... Fortsättning följer.

Av dunsaluns - 9 juni 2014 21:32

Det är mycket som händer och mycket jag skulle kunna skriva om. 

Men jag vet inte riktigt vad som är väsentligt.. Inget.

Nej, jag har varit ute på fb och bläddrat: bajs, bajs, bajs.... bajs, gilla, gilla, bajs...

reklam reklam reklam, bajs.. ..

Mycket som inte alls skulle ha varit intressant för nåt år sedan, det klickar man plötsligt på nu.

Har man mer tid till övers för sån här skit nu för tiden? Nej.

Något är väldigt konstigt. Jag har så mycket att göra om dagarna om jag vill. och jag är föräldraledig!

Plötligt känns inget viktigt att blogga om... och då har jag ju kommit ifrån bloggens första syfte: Jag ska ju skriva för att det är kul och strunta helt i vad andra tycker, jag startade bloggen för att få ännu en dimension på mitt bild och skrift-berättande.. 

Idag är jag lite trött på bloggar och facebook osv. Inte för att jag inte kan uppskatta en fin blogg: jag satt nyss och läste en. Men det är skönt att man kan stänga av ibland och läsa en bok istället. Det ska jag göra nu :)

God natt 


ps. imorgon kanske jag fotar den där fina jag köpte 

Av dunsaluns - 5 juni 2014 21:51

En gåva av en okänd person! Ibland händer det...
En dam som var på väg att slänga sin lilla byrå gav den gladeligen till mej. Tack så mycket! Sa jag
Tack själv! Sa hon, det är ju kul om nån vill ha den för jag tycker inte om att slänga saker..
En gammal duk från mormor, en rönnkvist och en tavla från pennspår.se döljer några mindre skavanker.
En massa annat roligt har ochså hänt denna heta försommardag. Bland annat ett par helt otroligt underbara timmar med ungarna, två badbaljor, saft och en skuggkoja på altanen. Kan det bli bättre?
På samma altan i skrivande stund, är myggen helt galna.. Men de ger väl med sig innan jul
Ha det bra!

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ dunsaluns med Blogkeen
Följ dunsaluns med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se