dunsaluns

Alla inlägg under mars 2014

Av dunsaluns - 16 mars 2014 21:29

Nu måste jag ta det ganska lugnt igen i tre veckor. Ibland får man anstränga sig lite extra i början för att fortsättningen ska gå lätt och smidigt. Därför gör jag det tunga med att klä på oss och packa ner ungen i pulkan. För hon sover så gott ute och är nöjdare resten av dagenom hon fått vara ute. Pojken behöver också komma ut och han ville vara nere i skogen. Så jag tog med mig en filt och en stickning så jag kunde ta det semi-lugnt åtminstone. Det var jätteskönt på bänken bakom laduväggen, precis vid diket.
Sen gick jag "hem" och målade lite på hyllorna. Ikväll har min älskade faster varit här. Det är alltid lika kul att träffas <3

Mmm, Maja fick kramar <3

ANNONS
Av dunsaluns - 16 mars 2014 00:08

- med många saker samtidigt.
Men det gör inget, det är inga stora projekt som stör.. Eller ja, det skulle vara de där hyllorna då. De tar ju lite plats när de ligger och torkar. De ska vändas och slipas och målas fler lager. En har jag inte ens hunnit börja med för att den inte får plats ännu. Längtar tills de sitter på väggen och ger plats för mer kul i ritrummet..

Under kvällen har jag börjat sticka lite också. Det är tänkt att bli en liten grön barnkofta.

Mönstret kommer ur en liten fin bok som heter "värma en liten" jag köpte den och "värma varandra" på Duvan i Piteå i somras. Priset var nedsatt (bara 65:-) men de hade många kvar. Ett hett tips till dig som vill ha enkla stick- och virk-mönster.

Tidigare idag inledde jag även en liten kortlivad frisörskekarriär, när jag klippte Tildes lugg. Hon är snart 8 månader och försökte fånga mina händer och drog i dem, till mitt försvar, då jag klippte världens största jack! Det blev alldeles för kort, konde bara inte klippa resten av luggen lika kort så istället blev den riktigt ojämn. Tur att det växer ut igen!

En till sak som är i startgroparna är ju en ny målning. Om den ska göras så börjar jag så fort jag är klar med björnen. Här är en enkel snabbskiss. Ser ni vad det är?
Det är inte alltid man ser vad som är på mina skisser. Idéer rusar så fort förbi så det är svårt att hinna fånga dem på papper.

Nåja, proportioner och skuggor och färger och motivet som helhet -allt kommer ju att ändras, men jag är nöjd med min ide..

Ha en härlig söndag!

ANNONS
Av dunsaluns - 14 mars 2014 21:19

Kom just hem från grannkommunens stora biltemabutik. Shoppade några hyllkonsoller och hyllplan för en relativt billig penning. Så nu är det bara att se till att börja grunda och måla dom också.. Det blir ganska mycket att måla så jag hoppas jag kan göra det hyfsat effektivt ändå.
Tror jag ska börja direkt nu så det inte blir liggandes.
Jag tycker det har en förmåga att kännas jobbigare om det får ligga till sig..
..såja, nu är första varvet gjort, på det mesta av grejerna..

Trevlig helg!

Av dunsaluns - 13 mars 2014 20:29

..också kom det en liten stund då målningen fick sig en liten omgång igen. Det syns inte så stor skillnad vid första anblick, men jag är ändå nöjd med vad jag lyckades åstadkomma. Mest utjämning av bakgrundens penseldrag, lite detaljer i förgrunden och några hårstrån på björnen. Flickan har jag sparat. Hon blir rolig att göra sist, som pricken över i, för hon kommer gå ganska fort att göra också..

Sussa sött med era små nallar ^^

Av dunsaluns - 13 mars 2014 09:34

När man inte kan gå ut och pyssla med det man tycker mest om. När man har varit hos naprapaten och blivit beordrad vila. Eller om man är sjuk och inte får gå ut. Då är det tillåtet att unna sig nåt lyxigt. Som igår när det blev american pancakes!
Också ska jag ringa en kompis som det var längesen jag ringde till. Ryktas att hon är ledig idag, så man kanske får besök ^^

Ha det bra allihopa!

Av dunsaluns - 11 mars 2014 13:44

Vi gick ut på förmiddagen och kom in igen vid åtta på kvällen. Men mysigt hade vi..

Korvkokning i dikeskanten. Det var varken för blåsigt eller gräsigt där, för att göra en liten eld.

Balansgång

Större Törres stuga

Klätterrep utanför vår "lekstuga"

Av dunsaluns - 10 mars 2014 09:12

This is Större Törre ( Bigger Bogger). Hes a giant that lives in the forest. Sadly he lives alone in his cottage, witch is just big enough for him to sleep in. Poor Bogger has very few friends. For even though he loves other creatures he often tends to scare them of with his clumsy ways..
But he has very good qualities aswell: he is a very good friend and listener, not onely because of his big ears. Törre is also very strong and trustworthy and is indeed a good friend to have around in Skogin" where filurker and other mischief is lurking behind everyother rock...
Irjo is one of his few friends and once he helped her to guard a treasure, when some filurks were after it.
When they meet they talk about all kinds of stuff and she always sings him songs. Törre loves songs! Its not often he gets to listen to music, other than the birds, so he is very delighted if someone comes along to sing for him.
Another friend of his is Store Tore, (Big Boog) witch is his older brother. But Store Tore is kind of " the handsome brother" and were very attractive among the giant and troll-ladies. So, as he fell in love with StenStolla (StoneSillie) and they got married in her lands, the brothers dont really see mutch of eachother..
Well, thats about it, about Törre, for today.

Have a nice day!

-and, if you see Törre, dont let him scare you away! Sing him a song!

Av dunsaluns - 9 mars 2014 13:30

Småfåglar kvittrar här och där. Det är redan snöfritt i större delen av vår lilla skog. Pojkarna är borta, så jag blev lite rastlös och gick ut med Tilde som somnade i pulkan. Här nere i stugan finns renskinn och annat kvar sen igår. Så jag vilar nu under en gran. Så stilla och skönt. En enorm kontrast mot stormen igår. Då var vi dessutom igång från morgon till sen kväll med barnkalas och andra vänner på kvällen. Idag ska jag bara ta det lugnt, men det blir närapå tråkigt efter en intensiv vecka. Ljuset och våren gör ju att man kommer på så mycket man vill göra.
Skatorna bråkar med någon trast här alldeles bakom mej nu. Dom är inte vana att det vistas människor här nere. Dom spanar fundersamt och tjattrar. Hihi. Och här ligger Tilde och snarkar mellan sina fårskinn.
Många idéer och önskningar surrar i mitt huvud. Även om jag är glad och njuter av det här så önskar jag ibland att jag inte hela tiden skulle vilja ha mer. Att Alltid utveckla är väl inte så dåligt, men ibland skulle det vara skönt att bara nöja sig. Och det kan jag bestämma mig för att göra ibland. Bara släppa taget och nöja sig med allt som det är. Men det dröjer inte länge förrän jag är igång igen och vill förverkliga ännu en dröm. Jag tycker på ett sätt att man gör alldeles för lite av "det man egentligen vill". Bara för att det kostar på lite att kliva ur ramen. Och förstås ser detta enkelt ut när man är mammaledig: " bara barnet växer till sig lite så man kan.."- men då börjar man ju om att jobba också...
Bäst att bara passa på att njuta så mycket man kan just nu! Och göra det bästa av dagen...

Hoppas ni har en bra dag!

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8 9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ dunsaluns med Blogkeen
Följ dunsaluns med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se