dunsaluns

Direktlänk till inlägg 27 mars 2014

Kladdkakans hemlighet

Av dunsaluns - 27 mars 2014 21:03

Jag älskar kladdkaka. Förr i tiden kunde jag rent av sätta i mig en hel själv, utan att må illa!!
Inte nu. Som tur är har jag kommit ifrån den sockertoleransen(*)
Nå, jag har dock prövat ett okänt antal olika recept och kommit fram till att det enkla "vanliga" är bäst för hur jag vill att den ska bli. Hemligheten är dock att göra kakan i förväg och låta den stå en hel dag och stelna lite. På så vis kan man ta den ganska "blöt" ur ugnen så att den i slutänden blir sådär segt kladdig..
Skorpan på ytan blir bättre av en halv tsk salt i smeten. På senaste tiden har jag upptäckt att det är lika viktigt med vaniljsockret som kakaon, så jag har dragit ner lite på kakao och överdrivit vaniljsockermängden till nästan det dubbla. Här är ett väldigt fint recept som jag använder nu:

2 ägg
2,5 dl socker
1 dl mjöl
4 msk kakao
2tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
100g smör

I en del recept är det viktigt att blanda i smöret sist. Det ska inte vispas så att kakan riskerar att bli fluffig. Rör!

175 grader i 15-18 min den ska vara ganska lös hälften av stelningen sker när den kyls av..

Lycka till!!

PS. Här är en ful bild av en god sak

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av dunsaluns - Söndag 16 sept 23:46


..egentligen är det ju bocklår... eller killinglår.. fast det spelar nog mindre roll, jag tror smaken är densamma. Getkött/ bockkillingkött ärväldigt neutralt och har inte så speciell smak som tex. lamm eller ren. Recept: Stek låret snabbt i en gr...

Av dunsaluns - Söndag 16 sept 08:20


De här blir godast glutenfria med 2dl mjölmix och 2dl mandelmjöl. Men har man inget mandelmjöl kan man göra av 4 dl mjölmix eller vanligt vetemjöl. Smält 150g smör svalna 4dl socker 2 dl mandelmjöl 2 dl mjölmix eller vetemjöl 1tsk vaniljpulve...

Av dunsaluns - Torsdag 13 sept 08:08

Jag gör tvål av getmjölk. Men Jag köpte en massa ingredienser, bl.a. bivax från en person jag känner som har egna bikupor. Jag tillförde lite honung också. Jag hittade ett recept och gick efter det eftersom det är ganska pillrigt att räkna ut hur my...

Av dunsaluns - Måndag 10 sept 12:25


Hade en hemmagjord fetaost som jag nästan glömt bort i sin saltlag i kylen. Den ska ligga fem dagar.. ur frysen tog jag fram spenatblad som jag plockade under sommaren. I en kastrull hade jag en handfull potatis som höll på att förfaras så de fic...

Av dunsaluns - Måndag 3 sept 00:14

Mikroorganismer, mjölksyrebakterier, kvävefixering, psykologisk hälsa, politik, rekoringar, skogsbete, framtid, näringsvärden, smör, djurvälfärd, god mat, goda intentioner, mångfald av människor, mångfald av gener, mångfald av miljöer, artrikedom, hi...

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8 9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ dunsaluns med Blogkeen
Följ dunsaluns med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se