Direktlänk till inlägg 27 mars 2014
Jag älskar kladdkaka. Förr i tiden kunde jag rent av sätta i mig en hel själv, utan att må illa!!
Inte nu. Som tur är har jag kommit ifrån den sockertoleransen(*)
Nå, jag har dock prövat ett okänt antal olika recept och kommit fram till att det enkla "vanliga" är bäst för hur jag vill att den ska bli. Hemligheten är dock att göra kakan i förväg och låta den stå en hel dag och stelna lite. På så vis kan man ta den ganska "blöt" ur ugnen så att den i slutänden blir sådär segt kladdig..
Skorpan på ytan blir bättre av en halv tsk salt i smeten. På senaste tiden har jag upptäckt att det är lika viktigt med vaniljsockret som kakaon, så jag har dragit ner lite på kakao och överdrivit vaniljsockermängden till nästan det dubbla. Här är ett väldigt fint recept som jag använder nu:
2 ägg
2,5 dl socker
1 dl mjöl
4 msk kakao
2tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
100g smör
I en del recept är det viktigt att blanda i smöret sist. Det ska inte vispas så att kakan riskerar att bli fluffig. Rör!
175 grader i 15-18 min den ska vara ganska lös hälften av stelningen sker när den kyls av..
Lycka till!!
PS. Här är en ful bild av en god sak
Alla texter och bilder här skyddas av copyright!
Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)
Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)
MEN
Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|