dunsaluns

Alla inlägg under april 2013

Av dunsaluns - 10 april 2013 08:28

Så kunde man alltid skriva förut, när man var liten och gjorde serietidningar. Sen gällde det förstås att göra den där serien klar till nästa nummer också.. Det där lilla löftet (fortsättning följer) till läsarna längst ner på sidan, satte ändå så pass press att man ändå gjorde klart serien, även om det ibland blev ett lite förkortat slut när man egentligen hade lust att börja med nåt annat istället..

Men jag slutade göra den där tidningen när jag var 14år. Det ligger fortfarande kvar ämnen och väntar på nästa nummer.
Men nu har jag en stickning, en virkning, oljemålningar, ett lapptäcke, en akrylmålning, en barnbok, några sagor och vem vet vad mer som ligger och väntar på att inspirationen för just det projektet ska återvända. Jag har ju inte längre några "fortsättning följer"och deadlines att gå efter.
samtidigt kanske det gör att man sållar lite mer och inte gör klart sånt som ändå inte blir bra..
Jag har dock ett par grejor som jag vet kommer göras klart, väntar bara på att få tid att sitta med dem..

Blir ändå alltid nostalgisk när jag ser på de gamla tidningarna .. Kanske gör jag en ny??

Ha en bra lilllördag !!

ANNONS
Av dunsaluns - 9 april 2013 18:01

 

Alla är speciella! Alla har nåt konstigt för sig och ingen är "helt normal". Ändå finns det otroligt många som anser sig kunna bedöma vem som är konstig eller inte. Vilka som reagerar rätt eller inte i olika sammanhang.
Det är så många faktorer som spelar in när en människa beter sig. Det som kan verka som ett konstigt beteende för en utomstående, kanske är det enda rätta för den det berör..
Det finns alltid en förklaring till varför folk gör som de gör, därmed inte sagt att allt är rätt/ bra. Men det finns så mycket vi inte vet om varandra, som påverkar oss att göra olika val..
Jag tycker inte att man ska behöva förklara sig alltid om man gör något "konstigt" i allafall såvida det inte skadar någon annan. Det jobbiga är att vissa stör sig så mycket ändå, även om det inte skadar dem eller någon annan. Det tjänar ingenting till att vi går omkring och är upprörda för att folk inte är likadana som oss själva. Jo, förresten, det tjänar till att fokusera på negativa känslor, helt i onödan och bara till skada..
Så nästa gång någon har för fula byxor för din smak, ha överseende, personen i fråga kanske har skänkt bort sina shoppingpengar till de fattiga.
Om någon svär alldeles för mycket i kassakön; - du kanske inte kan se utanpå hur sjuk personen är..
Om kassörskan är långsam och råkar ta fel betalt; - du vet inte att hon inte fick sova inatt för att hennes mor är döende..
Det finns ingen anledning att dra förhastade slutsatser om andra! Man gör sig själv en otjänst...

Trevlig kväll på er!
Gladare inlägg utlovas*

ANNONS
Av dunsaluns - 8 april 2013 16:22

Hem från jobbet, trött som ett svin och nog lyckades jag snoka rätt på nåt sockrigt! 20 gram socker och färgämnen. Jag har lyx idag och kan vila min trötta rumpa medan J lagar mat...

Av dunsaluns - 8 april 2013 08:28

Hej på en måndagsmorgon!
Igår var det premiär för v och cykeln på vägen. Det fick som en dans! Hunden var med och dansade.. i solen.. Jag kan inte sluta tjata om hur härligt det är med våren, solen och asfalten som tinar fram.
Allt blir så mycket lättare! Även en måndagsmorgon ;)
Ändå längtar jag tills vi har helt och hållet barmark, vi har så mycket sköna dagar framför oss!
Det händer en hel del, men nu är jag på väg till jobbet så det blir ingen uppdatering på några timmar. Ha en underbar måndag!

 
Av dunsaluns - 7 april 2013 08:45

Godmorgon!
Ligger fortfarande i sängen och drar mig, medan en annan är på väg att cykla hit med sina barn! Ska gå ner och koka lite kaffe :)
Dagen ser ut att vara lika strålande som de senaste veckorna har varit. Det börjar bli riktigt vårpirr i magen, plus en massa sparkar :)
Jag har en massa småsaker jag vill göra idag, inga måsten bara kul att få fixat. Kanske tänker jag så eftersom allvaret börjar om imorgon, mitt jobb.. Fast där väntar också några speciella/ roliga veckor...
Måste bara göra lite reklam för denna goda yoghurt! Den är mer som en glass eller nåt, jag köpte den på vår godisinhandling i fredags, ingen frukostyoghurt riktigt ... Supergod :)
Säljs i en likadan hink som Turkisk/Grekisk yoghurt..
Ha en härlig söndag!!!

Av dunsaluns - 6 april 2013 21:50

Ännu en härlig vårdag! Det är så kul att kunna gå ut med hunden och njuta av solen. Vi mötte en familj som var ute och gick/cyklade med katten(!) men det gick bra att passera varandra trots att vi inte hade nåt koppel. Jag är verkligen nöjd med min hund på det sättet. För jag vet att hon gärna hade sprungit över och skrämt upp den lite på skoj.
Nu kokar jag blåbär, för jag har köpt glass mm.. Så nu blir det glo på movi med herr herre
Ha en rolig lördagkväll*

Av dunsaluns - 6 april 2013 21:04

Ännu en härlig vårdag! Det är så kul att kunna gå ut med hunden och njuta av solen. Vi mötte en familj som var ute och gick/cyklade med katten(!) men det gick bra att passera varandra trots att vi inte hade nåt koppel. Jag är verkligen nöjd med min hund på det sättet. För jag vet att hon gärna hade sprungit över och skrämt upp den lite på skoj.
Nu kokar jag blåbär, för jag har köpt glass mm.. Så nu blir det glo på movi med herr herre
Ha en rolig lördagkväll*

Av dunsaluns - 6 april 2013 08:35

 

 

Äntligen får man se nåt slags resultat!

Även om jag inte riktigt kan bestämma mig för färgkombination..

Igår gjorde jag ju skissen (förra inlägget) och sen jobbade jag vidare med den.. Här är resultatet av teckningen. Möjligtvis kommer jag upp med ännu mer färgskiftningar innan jag bestämmer mig helt..

Från början var nog tanken att den här bilden skulle vara glatt orange, gul eller eventuellt ha inslag av rosa,men färgskalan började luta åt något annat. Och jag har lärt mig att "kill your darlings" - alltså, låt det växa fram som det vill även om det inte var idén från början. Den idén kanske kan användas i nästa projekt..

 

Jag tycker ändå att de här färgerna är lite gladare än de jag vanligtvis använder.

Jag målar ju oftast annars med inspiration från skogen, så det blir ju mycket mossgrönt och bruna toner, vilket jag fortfarande tycker om. Men det känns roligt att balansera upp det lite. Sen tycker jag att en viss dämpning, gör att de "håller längre" gör färgerna behagligare att se på och man tröttnar inte lika fort..?

 

Ni får gärna kommentera och tycka till om färgerna, vilken gillar du?

 

 

 

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ dunsaluns med Blogkeen
Följ dunsaluns med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se