dunsaluns

Alla inlägg under april 2013

Av dunsaluns - 23 april 2013 08:12

Igår var det en liten mini-junta hos mej. Helt oplanerat. Två sköna vänner kom förbi och surrade en stund och virkade. Jag fortsatte måla på min eviga vårgudinna. Det är inte bra att hålla på med en grej bara för att få den färdig. Jag tycker att jag förstörde den lite genom att göra fåglarna för svarta, de skulle ha varit ljusbruna eller nåt..
Får väl se sen hur den blir när jag skriver texten i det gröna..
Här är även en bild på en gammal stickning jag gjort, där konceptet var " kvantitet före kvalitet" jag ville helt enkelt att det skulle gå fort att sticka den. Dessutom hade jag inte stickat på ca 20år.. Nu används den till dockfilt...

ANNONS
Av dunsaluns - 23 april 2013 06:49

Vår tomt är omgjord. Så fort snön är helt borta ska vi sätta gräsfrö.. Just nu blir det leriga tassavtryck på köksgolvet ett tag. Skönt att man inte sover med hunden i sängen! Som tur är växer gräset väldigt bra på vår tomt, så det ska väl inte ta allt för lång tid att få en matta.
Jag längtar tills det är grönt utanför köksfönstret..
Ha en bra dag!

 
ANNONS
Av dunsaluns - 20 april 2013 15:44

Nu tänkte jag gå ut och kolla om vårsolen har lyckats väcka till liv lökarna, som jag planterade i ett wiskyfat i höstas..

Av dunsaluns - 19 april 2013 09:17

Igår regnade det när jag kom hem från jobbet. Var så sköönt! För jag var trött efter att ha sovit dåligt pga. sparkar i magen. Hade det varit soligt, som alla andra dagar, hade jag kanske inte kunnat hålla mej från att gå ut en promenad. Och jag behövde verkligen vila.
Gick upp och hörde dropparna smattra mot taket. Slogs av tanken på att det faktiskt är sommarljud!
Dessutom försvinner ju snön fortare när det regnar :)
Jag tycker mycket mer om regn än blåst. Ibland när man varit ute i skogen på långpromenad har man överraskats av ösregn och är helt genomblöt innan man är hemma, underbart uppfriskande, för själen om inte annat. Sen en dusch, torra kläder och lite te efteråt :)

Senast det hände var i höstas, när jag och Viggo var ute med shettisen Spöket och hunden i skogen. Alla blev vi genomblöta och hunden började zickzacka mellan träd och diken i försök att slippa undan de ilskna dropparna. Nedför backen rann det redan floder och smattrandet dränkte alla andra ljud, när regnet la in en ännu högre växel..
"Så himla tur att jag har hjälmen! utbrister Viggo, då blir jag ju inte blöt på huvudet.."
Ännu mer tur var det att jag inte hade mobilen med mig. För, några hårtestar på Viggos huvud var det enda som klarade sig undan vattnet.. Kul minne!

Har några fler roliga regnminnen, men idag är det sol och jag har en dejt med mammen :) det blir kul!

Ha en underbar fredag!!

 
Av dunsaluns - 18 april 2013 20:09

Besökte idag MVC och kollade hjärtljud och blodvärde och sånt.. Magen var tydligen lagom stor för 25:e veckan, trots att jag tycker det börjar kännas trångt bakom den.
Hjärtljud 148 slag/min.. Kom på att det finns ett snitt uträknat för pojkars vs flickors hjärtslag, men jag tror det här ligger ganska mittemellan.?
Det ska vara mellan 110 och 170 slag.. Har för mig att Viggo också låg där på mitten någonstans och tickade, möjligen steget närmare flickgenomsnittet. Så det är väl inte helt tillförlitligt... Men jag läste någonstans att över 140 är flickpuls och under 140 är pojkpuls... Även att ett snitt för flickor var 151,7 slag och pojkars snitt var 154,9 före vecka 14. Men hjärtslagen ändras under tiden i magen... Klurigt..
Så är det med det.. Nu är jag då Jättetrött efter att ha hållits vaken inatt av den ofödda..
Lyxa till det på en torsdagskväll :) passa på, för imorgon är det fredag ! :)
Sköt om er!

Av dunsaluns - 17 april 2013 21:47

Det är mycket prat om att vi blivit gamla, många har redan börjat få krämpor som i tidigare generationer varit tecken på ålder. Men ryggproblem och annat kryper neråt i åldrarna och för den sakens skull tycker jag inte att 25 och 30åringar ska kallas gamla. Då kan det inte vara åldern det beror på..
Om man skyller det på åldern så känns det mer uppgivet, som om det är något man måste leva med livet ut, eftersom att, om man nu är gammal, inte ska leva så länge till.
Vi lever annorlunda idag, men det är inte bara de lata som får ryggproblem eller muskelsjukdomar osv. Det måste finnas någon mer faktor som gör att (relativt) unga, idag kallar sig gamla på grund av krämpor..
Men, är man hyfsat ung så tycker jag inte att man ska ge upp och skylla på åldern. Ju yngre man är desto lättare är det att läka och återhämta sig från en skada. Det finns ofta chans att bli helt återställd om man bara tror på det och strävar efter det.
En del av den strävan är att undvika att samla på sig "slagg". Slaggprodukter från dålig mat, stress, föroreningar av olika slag, psykisk och fysisk smärta osv. Det är det som får oss att åldras!
Det är oundvikligt att genom åren samla på sig allt mer sådan slagg och därför även oundvikligt att åldras. Men man kan bromsa in åldrandet rejält genom att vara snäll mot sin kropp och själ...
Inte bara bromsa in, man kan tom. föryngras!
Detta genom att rena kroppen, börja träna, äta antioxidanter, läka psykiska sår osv. Det finns alltid något man kan göra och det ena påverkar alltid något annat. Blir du frisk i foten kanske du får bättre kondition och mår bättre psykiskt.. ?
Så, ge inte upp din kropp och själ bara för att du tror att du blivit gammal, det kan alltid bli bättre!


..den här nallen, som jag hade när jag var liten, är ganska gammal...


PS: OBS! detta inlägg är inte skrivet för att "läxa upp" någon stackare med kronisk sjukdom eller ångest.. Det är skrivet för att inge hopp, eller snarare för stt dela med mig av vad som ger mig själv hopp, jag tror ingen av oss kan sköta sig helt perfekt... 


 


Av dunsaluns - 16 april 2013 17:13

Nu har jag varit snäll och inte köpt vindruvor på hela vintern.. Men bananer var visst också överbesprutade så dom måste man ju också slopa. Det finns inga frukter eller grönsaker kvar i butiken som är ok att köpa efter att man blivit lite informerad om gifter och arbetsförhållanden kring fruktodling.
Tidigare har jag mest valt rotfrukter och vintergrönsaker och aldrig köpt hem sallad vintertid. Men eftersom jag har ett visst intresse av att äta bra mat så har jag mixtrat lite med linser och ärtor och annat som känns naturligare att äta på vintern.. (Valspäck och rensvål är väl annars vad som egentligen känns någotsånär naturligt på våra breddgrader, hur klarade sej folk utan skörbjugg förr??)
För det är ju nyttigt med växter, antioxidanter, fibrer och vitaminer och allt det där. Sen är det ju inte så att jag bär timmer eller föser kor hela dagarna heller och då kan det ju vara bra att dryga ut små portioner med en massa kalorisnåla grönsaker. Istället för mackor eller godis på kvällen skulle det ju vara bra att äta frukt... Eller nä, för då är det ju bestämt att den där frukten ska innehålla en massa gift! Hur nyttig är den då? Och man kan ju inte heller stödja en sån industri som förgiftar vår planet och plågar fattiga människor! Och nej nej, det har de stora fruktjättarna ju ingen som helst skyldighet för. Det är ju vi som konsumenter som låter dem hållas.. Vi betalar glatt våra bananer ändå!
Jag är så sugen på frukt och andra nyttiga födoämnen, men fisken är inte heller etisk riktig att köpa och fiskar man den själv så är den förgiftad.. Hittade ett paket ekologiskt havregryn sist jag handlade och det är ju kul med tanke på hur bra havregryn är och att vi ofta äter gröt. Köper också ekologisk mjölk, men bara om det är från närmaste distrikt..
Så, vi äter alltså gröt här hemma med mjölk och sylt eller kanel.. ( hjäääälp, jag har inte ens kollat upp hur puckat det kan vara att handla kanel)
Men jag vill ha frukt nu!
Här är en bild från jobbet idag :)
Ha det bra!

Lax

Av dunsaluns - 16 april 2013 08:34

Idag tänkte jag ha lax med mej till lunch.. Inte dåligt!
Längtar efter sallad och frukt just nu. Sånt man inte känner sej så tung av..
Har blivit mycket skogshuggarmat på senste och sen socker på det..
Vill inte förbjuda nåt, men kan ju investera i lite frestande frukter ;)
Nu jobb.. Hare !!

 

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ dunsaluns med Blogkeen
Följ dunsaluns med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se