dunsaluns

Alla inlägg under mars 2013

Av dunsaluns - 16 mars 2013 17:03

Vi har en hel hemmadag utan några speciella planer. Det är sällan vi är så här stillsamma, man blir lite rastlös, men samtidigt är det ganska skönt och inte minst nyttigt för oss alla..
Jag har hunnit med en hel del efterforskningar som har att göra med Tshirts och sånt som kommer in på www.pennspar.se
Sen har vi myst, spelat fiskspel och kittyspel och målat.. Nu lite fika, savoybullar och te. Har bakat favoriterna nu för andra helgen i rad :)
På ostförpackningen står det tydligen att spindelmannen äter te mycket ofta ( enl. V)
Snart ska jag måla vidare, ha en härlig Lördag!!

ANNONS

Pim

Av dunsaluns - 16 mars 2013 11:35

Det är ungefär två år sen sim jag kom på att jag skulle prova virka amigurumis och annat.. Här är en av dem som jag gjorde då när jag hade ett ryck.. Jag är verkligen ingen mästervirkare, det är kul men för mej tar det lite tid...

ANNONS
Av dunsaluns - 15 mars 2013 16:09

  Goddess of spring with hair so bright
Calls back the sun, brings forth the light
Sparkle some water into the stream
wakes up the flower from deepest dream
Goddess of spring brings earth to life
with power of love, all natures wife
Sets seeds of hope into the ground
to our happiness all year round*


Av dunsaluns - 14 mars 2013 22:55

Oj vad tiden går fort! 

snart är de här bilderna två år gamla! 

Jag längtar till i maj! för då ska vintern vara helt borta! Ifjol var det dock snöstorm den 5 maj!- vad är det för sätt??

Nä jag vill ha barmark och plusgrader... 

       
       

Av dunsaluns - 14 mars 2013 09:45

MMm, jag längtar efter att se de färdiga sakerna som snart kommer in på pennspår :)

Nästa vecka ska de komma :D

Det blir skriv och rit böcker och T-shirts och enkla väskor/påsar.. 

Nu bär det av på mitt andra jobb. Ha en underbar torsdag!!            

Av dunsaluns - 14 mars 2013 07:32

Godmorgon!

Så skönt med sovmorgon på torsdagar!

Igår gjorde jag nya slingor i mitt hår :)

har varit så nöjd sista tiden att jag kan göra det hemma, själv, istället för att fylla i utväxten hos frissan.. Snåljåp som man är brukar jag använda H&Ms slingblekning för en dryg 50-lapp eller vad de nu kostar..

Jag brukar låta blekningen sitta i maximal tid för att få vitaktga slingor och inte gula, de brukar blanda sej bra med det oslingade tesarna så man ser inte helt vit ut ändå, bara mindre gul..

Sist var jag inte så noga med att dra ut slingorna och då syntes det inte såå mycket, fast jag blev nöjd! Igår däremot var jag noga med att dra ut mycket högst upp, vilket resulterade i att jag nu ser gul och helblonderad ut :/

Mm, ok, kanske inte såå gult men påminner om helblekning, som jag brukade ha förut, men det ser bättre ut med lite mellanblont kvar..inte bara i rötterna och underhåret..

 

nåja, det växer ju ut.. undrar om ett alternativ vore att slinga på en mellanblond färg?? 

Bilden på tröttisen är jag igårkväll, det har härjat lite influensa.

Nej, nu blir det frukost!

 

 

Av dunsaluns - 13 mars 2013 19:29

Jag lovade ju att ni skulle få läsa mer om Zahariz, som jag träffade för ett par dagar sedan, på cykel mitt i smällkalla vintern och med tält och spade i packningen.(läs eller kolla länkarna nedan) Jag fick höra en otrolig berättelse...

foto: Zahariz Khuzaimah

 


Över höga bergkedjor, genom djupa skogar, glaciärer och öknar… 

Zahariz Khuzaimah 33, har som mål att cykla jorden runt!

På sin blog zahariz.wordpress.com kan man följa hans resa som startade på Island i Juni förra året.  Sedan dess har han avverkat ca 5000 mil genom Skotland, Storbritannien och nu Sverige. För en månad sedan landade han på Arlanda, varifrån han nu cyklat hit till Piteå. Idag ska han trampa vidare mot Luleå. Han cyklar ungefär sex mil om dagen och det tar ungefär fem timmar.

- Det går inte så fort när det är snöigt på vägen, säger Zahariz, dessutom tar det ett par timmar att packa ihop tältet och komma iväg…


Det är inte alltid så lätt att tälta i djupsnö. På cykeln sitter en liten spade fastspänd som han använder när han slår läger i skogen. Trots att han cyklat genom Tibet och Himalaya är detta den kallaste resan hittills. Det är relativt lätt att hålla värmen medan man cyklar och rör på sig, men så fort han stannar börjar han frysa. Vissa nätter har det varit ner emot -20 grader kallt!

- Att småsvettas hela dagen gör att man fortare blir kall, säger Zahariz..

Efter att ha rest tältet och lagat mat över elden, kan han äntligen krypa ner och värma sig i sovsäcken. Det kan ändå ta upp till tjugo minuter innan han får upp värmen i tårna igen, sedan somnar han med detsamma. På morgonen är det bara att bita ihop och ta sig ur värmen i sovsäcken, direkt ut i kylan. Skor, kläder, sovsäck, allt fryser till is. Bara att knyta skorna kan ta fem minuter med stelfrusna fingrar och isiga skosnören. 

-Det gäller bara att packa ihop och ta sig iväg så fort som möjligt, säger han. Väl uppe på cykeln igen så kommer värmen tillbaka..


Zahariz har själv valt att lämna sitt trygga liv bakom sig. Ett stadigvarande jobb, familj och vänner, för att ge sig av på sitt livs resa genom främmande länder och bevittna Guds underbara skapelser.

- En dag bestämde jag mig bara, gör jag det inte nu så kommer jag att ångra mig senare i livet, säger Zahariz.

Att följa och upptäcka sina drömmar och inse att det finns en större kraft ovanför ger honom motivation att fortsätta..


Zahariz filmar hela tiden till sin dokumentär "Dengan Basikal Aku Menjelajah" ("Med cykel jag färdas" ,fritt översatt). Dokumentären kommer att sändas i flera avsnitt i Malaysisk TV. Han har tidigare jobbat bl.a som lärare inom film och animation och han tar mycket fina bilder från alla världens hörn. 

Han tycker det ska bli kul att sätta ihop nästa trailer för resan genom Norrland. Det snöiga landskapet och skogarna skiljer sig mycket från tidigare filmer.


Den första långa resan gjorde han 2010. Det tog ungefär ett år att cykla 7200 km från södra Kina, genom Tibet,  Himalaya, Kazakstan, Kirgizistan och Uzbekistan. Då reste han genom många olika klimatzoner. Från  den karga Tibetanska högplatån, som har en medelhöjd på 3000 meter över havet, över de höga Pamirbergen och genom  Taklamakanöknen, som är världens näst största sandöken.


Han har utstått många prövningar, men även fått uppleva så mycket. Än så länge finns det inget som har fått honom att vilja sluta cykla. Den närmsta planen är att fortsätta till Kiruna eller korsa gränsen till Finland. Vilken väg han än väljer att ta så är tanken att cykla vidare någonstans i Norden tills i maj. Då reser han hem och vilar upp sig i några månader. Sedan väntar nya strapatser…


Emma Lundgren


Om ni vill se hans egna vackra bilder och "följa med" på hans resa, så kan ni läsa hans blog zahariz.wordpress.com

Och vill ni se hans fina trailers som är filmade från de vackra ställen han varit på kolla in www.zfilmsproduction.com

 


 

 
Av dunsaluns - 12 mars 2013 17:10

Ja, nu ska jag gå ut och gå lite frisk luft med jycken, kanske man inte stelnar till helt..
Jag har klippt luggen idag, man är ju inget proffs precis, men det får duga. Nu ska jag försöka pressa in putmagen bakom blixtlåset och pallra mej ut...

Presentation


Hej!
Jag tycker om att skriva och göra bilder. Här på bloggen samlar jag bilder och texter om sånt jag blir glad av. Nästan allt bloggande sker via mobilen, delvis därför kommer mina foton vara långtifrån felfria.. Gillar någon bloggen och vill läsa och

Fråga mig

0 besvarade frågor

Copyright

  Alla texter och bilder här skyddas av copyright!

 

Vill du låna en bild (tex. till din blogg)och hänvisa till mej är du välkommen att fråga :)

Att dela mina hela inlägg på facebook är ju också helt ok (eftersom de då kopplas hit till min blogg)

MEN

 Tar du/kopierar en bild/text utan lov, kommer jag hem till dej och river sönder din cykel!!.. eller nåt... >:(

 

 

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Sök i bloggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ dunsaluns med Blogkeen
Följ dunsaluns med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se